All for Joomla All for Webmasters

SHKAQET E ARDHJES SË EMRAVE TË ALLAHUT TË SHOQËRUARA (ÇIFT)

. Posted in Koment i Emrave te Allahut.

Pin It

 

1. Shfaqja e përsosmërisë.

Falja (e Allahut) është cilësi e përsosur, Mëshira është një cilësi tjetër e përsosur. Shoqërimi (bashkimi) i Faljes dhe Mëshirës së Tij konsiderohet përsosmëri e tretë. Ndaj, Allahu i Lartësuar meriton të lavdërohet e falënderohet për Faljen e Tij, lavdërim për Mëshirën e Tij dhe lavdërim për bashkimin e atyre të dyve.

 

2. Mundësia e shprehjes që mund të rezultojë imagjinatë.

Dhënia e pakufizuar konsiderohet mangësi, nëse kjo nuk është për ndonjë urtësi të barabartë me Shtrëngimin.

 

3. Vlerësimi mendor që mund të rezultojë në mangësi, si: EL GANIJ EL KERIM (I PASURI BUJARI), kështu që pasuria mund të jetë me koprraci, dhe bujaria me varfëri. Ndaj, për të larguar këtë imagjinatë dhe këtë dyshim mendor, bëhet shoqërimi (bashkimi) i dy shprehjeve: EL GANIJ EL KERIM (I PASURI, BUJARI).

 

4. Arsyeja për të cilën ka ardhur argumenti, dhe kjo, përmes:

shprehjes, thënies, domethënies, kuptimit.

Husein Eserraxh

Burimijetes.com

07.08.2015

Pin It

Të gjitha të drejtat e rezervuara. Burimi Jetes 2007-2019 - Dizajnuar nga: www.burimijetes.com