All for Joomla All for Webmasters

EKSPERIENCA E JETËS NË DISA FJALË

. Posted in Familja islame.

Pin It

Kërkoi djali prej babait te tij t'ia përmbledhë jetën e tij dhe eksperiencën e jetës në disa fjalë:

 
I tha babai: A ke durim të dëgjosh ?

 
I tha djali: – PO.


I tha:


Biri im!

Nëse kritikon dikë shikoje me syrin e bletës e cila nuk shikon vetëm se të bukurën dhe jo me syrin e mizës e cila nuk shikon vetëm se pisllëkun!

Nëse të sulmojnë njerëzit e ti je në të drejtë gëzohu,sepse ata me këtë sulm të thonë ty se je i suksesshëm dhe se nuk gjuhet vetëm se pema me fruta...

Biri im!


Do të mësoj se luani nuk është bërë mbreti i pyllit sepse ulërin fort, por sepse ai kurrë nuk ha gjahun e dikujt tjetër sado që të jetë i uritur. Prandaj kurrë mos vidh mundin e të tjerëve se ai të humb.


Do të shkojmë tani tek hardhuca të shikosh me sytë e tu hilet e saj! Ajo e ngjyros lëkurën e saj sipas vendit ku qëndron... që te mësosh se edhe në shoqërinë njerëzore ka të tilla mostra...


Biri im!


Mos u gëzo me fatkeqësinë e të tjerëve dhe kurrë mos u tall me pamjen e askujt, sepse njeriu nuk ka krijuar veten dhe dije se me këtë tallje ti me të vërtetë nuk tallesh me të por tallesh me ATË që e ka krijuar.

Përktheu: Flutura Gurra

Burimi Jetës

04.01.2017

 

Pin It

Të gjitha të drejtat e rezervuara. Burimi Jetes 2007-2019 - Dizajnuar nga: www.burimijetes.com