All for Joomla All for Webmasters

KUSH E SHPIKU PËR HERË TË PARË MEVLUDIN?

. Posted in FETVA.

Pin It

Pyetje: Kush janë ata të cilët e shpikën për herë të parë mevludin? – u pyet shejh Ibn Uthejmini (Allahu e mëshiroftë!)

 

Është përgjigjur:

"Të parët që e shpikën ishin fatimitë në Egjipt në shekullin e katërt, pas kësaj në shekullin e shtatë nga Melik Erbil në Irak, pastaj u shpërnda tek muslimanët.

Dhe, siç thotë shejh Islam Ibn Tejmije Allahu e mëshiroftë, në librin "Iktida siratu el-musekim" shkaku i saj është:

1. Ose nga dashuria ndaj Profetit -alejhi salatu ue selam- duke menduar se me këtë që shpikën është dashuri e përshtatshme;

2. Ose ndjekjen e të krishterëve, sepse ata festojnë lindjen e Isait -alejhi selam.

Dhe çfarëdolloj shkaku të jetë, ai është bidat."

Marrë nga“Fetaua lika el-babu el- meftuh”, 210.

Burimi Jetës

08.12.2016

 

Pin It

Të gjitha të drejtat e rezervuara. Burimi Jetes 2007-2019 - Dizajnuar nga: www.burimijetes.com