All for Joomla All for Webmasters

A lejohet mbyllja e syve gjatë namazit?

. Posted in FETVA.

Pin It

sytePyetje: A lejohet gjatë namazit t’i mbyllësh sytë?


Përgjigje:  Njeriu kur falet duhet t’i mbajë sytë hapur dhe të shikojë tek vendi i sexhdes kur ai është në këmbë. Nëse mbyllen sytë gjatë namazit, namazi nuk prishet, por një veprim i tillë nuk është prej Sunnetit, pasi nuk kemi asnjë argument se një veprim i tillë ka qenë vepruar nga Profeti alejhi selam dhe adhurimet janë mirëpërcaktuar prej tij, ndaj njeriu duhet të kufizohet në aq sa është përcaktuar nga Sunneti i Profetit alejhi selam.


Allahu e di më së miri!

Justinian Topulli

Burimi Jetës

Publikimi i parë: 29.06.2009

Pin It

Të gjitha të drejtat e rezervuara. Burimi Jetes 2007-2019 - Dizajnuar nga: www.burimijetes.com