All for Joomla All for Webmasters

Vendosja e fillimit të muajit hënor

. Posted in FETVA.

Pin It

 

henaPyetje: Si vendoset (fillimi) i muajit Ramazan?

 

Përgjigje: Fillimi i muajit Ramazan vendoset ose me pamjen e Hënës së re, ose me kalimin e 30 ditëve të muajit Shaban. Kjo bazohet në thënien e pejgamberit (salallahu alejhi ue selam):

"Dhe nëse e shihni atë (hënën e re të Ramazanit) atëherë agjëroni, dhe nëse e shihni atë (Hënën e re në Sheual) atëherë ndërpriteni agjërimin. Dhe, nëse retë bllokojnë pamjen tuaj, atëherë plotësoni tridhjetë ditë të Shabanit."

 

 

Shejh ibn Uthejmin

"Fetua Ramadan", vëll. I, f.56, fetva nr.21

"Fikh el-Ibadat", f. 172.

Burimi Jetës

21.05.2017

Pin It

Të gjitha të drejtat e rezervuara. Burimi Jetes 2007-2019 - Dizajnuar nga: www.burimijetes.com