All for Joomla All for Webmasters

A lejohet bashkimi mes nijetit të agjërimit të gjashtë ditëve të Sheualit dhe ditës së hënë dhe të enjte?

. Posted in FETVA.

Pin It

6 sheual e hene e enjtePyetje: A lejohet bashkimi mes nijetit të agjërimit të gjashtë ditëve të Sheualit dhe ditës së hënë dhe të enjte?

 

Përgjigje: "Nëse përputhet agjërimi i këtyre gjashtë ditëve (të Sheualit) në ditët e hënë dhe të enjte ai arrin dy shpërblime (sipas nijeteve): shpërblimin e nijetit të agjërimit të gjashtë ditëve dhe shpërblimin e nijetit të agjërimit të ditës së hënë dhe të enjte duke u bazuar tek hadithi i Profetit -alejhi selam-:

«ﺇﻧﻤﺎ اﻷﻋﻤﺎﻝ ﺑﺎﻟﻨﻴﺎﺕ، ﻭﺇﻧﻤﺎ ﻟﻜﻞ اﻣﺮﻯء ﻣﺎ ﻧﻮﻯ».

"Me të vërtetë veprat janë sipas qëllimit. Dhe për secilin ka shpërblimin sipas asaj që pasur për qëllim."

 

Ibn Uthejmin -Allahu e mëshiroftë!-:

në "Fetaua", vëll. XX, f. 18, 19.

Burimi i Jetës

20.06.2018

Pin It

Të gjitha të drejtat e rezervuara. Burimi Jetes 2007-2019 - Dizajnuar nga: www.burimijetes.com